close
  • donderdag 2 juli
Nostalgie

24 februari 1981: Verloving Charles en Diana

24 februari 1981: Verloving Charles en Diana

Weet jij het nog

Momenteel kijken Britten (en niet-Britten) uit naar de bruiloft van prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle in mei 2018. Maar weet jij nog hoe de harten van liefhebbers van het Britse koningshuis in 1981 sneller klopten toen prins Charles zijn verloving met Diana Spencer bekend maakte?

In de zomer van 1980 valt Charles zijn oog op Diana als hij haar ontmoet tijdens een polowedstrijd. De twee kenden elkaar trouwens al, want in 1977 had Charles nog verkering met de oudere zus van Diana, Lady Sarah. De dertien jaar oudere prins nodigt Diana uit voor een zeilweekend naar Cowes. Daarna volgen afspraakjes in Londen. Een half jaar later vraagt Charles, tijdens een diner op Bucking Palace, de toen 19-jarige Diana ten huwelijk.

Whatever love means

Op 24 februari 1981 wordt de verloving bekend gemaakt. Het interview na de verloving zegt al iets over het verloop van het huwelijk. Op de vraag van de interviewer of ze verliefd zijn reageert Diana volmondig “of course (natuurlijk)!” Charles is minder enthousiast: “whatever love means (wat verliefd zijn dan ook mag betekenen)…”

Op 29 juli 1981 trouwt het stel in de St Paul’s Cathedral. Geschat wordt dat maar liefst 750 miljoen mensen via de televisie getuige waren van het ‘sprookjeshuwelijk’. Het stel krijgt twee kinderen, William (1982) en Harry (1984). Het huwelijk houdt geen stand. Regelmatig verschijnen er verhalen in de roddelbladen over buitenechtelijke relaties die beiden onderhouden. In 1992 gaan de twee uit elkaar en op 28 augustus 1996 volgt de officiële scheiding.

foto: koningsfan.dse

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook