Daklekkage kan een groot probleem worden

Woont u in een huis met een pannendak? Dan is de kans groot dat u wel eens schade hebt gehad aan één of meer van de pannen. Het kan zijn dat de wind er vat op kreeg en dat één of meer pannen van uw dak waaiden of dat de pannen door de blootstelling aan de zon en de regen poreus zijn geworden. In dat laatste geval is er niets te zien, maar kan er wel daklekkage optreden. Het is zaak die lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen, bijvoorbeeld door Dakreparatie Breda. Alleen dan kunt u ernstige schade aan de binnenkant van uw woning voorkomen.

Wat kan een dakreparatiebedrijf voor u doen?

Wanneer het water aan de binnenkant van uw huis langs de muren loopt, dan is de kans heel groot dat er schade is opgetreden aan uw dak. U kunt dan het best een bedrijf inschakelen dat expert is op het gebied van dakreparatie. Deze vakmensen kunnen, op een veilige en verantwoorde manier, op uw dak komen en daar controleren wat er mis is. Ontbreken er pannen of zijn pannen beschadigd door mos, vogeluitwerpselen en algen? Dan hoeven er, over het algemeen, alleen wat pannen te worden vervangen.

Hebt u een plat dak? Dan kan het zomaar zijn dat de bitumen aan vervanging toe zijn.

Een dakdekker hoeft niet altijd het hele dak te vervangen

Het vervangen van een compleet dak kan, zoals u wellicht weet, flink in de papieren lopen. Heeft u schade aan uw dak en hoeft er alleen maar een deel vervangen te worden, dan kan Dakdekker Breda dat voor u doen. De kans is dan groot dat een deel van de schade wordt vergoed door uw verzekering.

Hebt u een huis of een bijkeuken met een plat dak? Dan is deels vervangen van het dak in de meeste gevallen geen optie. De dakdekker geeft u in dat geval een uitgebreide offerte.

Is de dakisolatie in orde?

Wanneer de dakdekker tóch bij u aan de gang gaat, is het een goed idee om direct te laten kijken naar de mate van isolatie. Veel oudere huizen hebben de pannen op het hout en verder niets. Door uw dak goed te laten isoleren kunt u veel besparen op uw stookkosten. Dat is altijd een mooie meevaller!

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top