Dit zijn de winnaars van de National Geographic Fotowedstrijd 2019

Het portret dat Colette Lukassen heeft geschoten van de 11-jarige Emma is beste foto van het jaar in de National Geographic Fotowedstrijd 2019. Tot die conclusie kwam de jury van de wedstrijd. Lukassen ontving de prijs zondagmiddag in Museon in Den Haag.

‘Liefdevol in beeld gebracht’

“Het eerste dat je ziet is een mooi kindje. In een elegante, zelfverzekerde pose. Maar toch ook onschuldig. Bijna schattig. Als De Geboorte van Venus van Botticelli. De subtiliteit waarmee het verhaal van de foto wordt verteld, is knap. Want de geportretteerde Emma is geboren als Gijs en dat zie je. De fotograaf heeft dat heel liefdevol in beeld gebracht,” schrijft juryvoorzitter Arno Kantelberg in het juryrapport.

Kantelberg zat als hoofdredacteur van National Geographic Magazine een jury voor die verder bestond uit fotografen Sacha de Boer, Marco Borsato, Frederik Buyckx en Nat Geo Junior-hoofdredacteur Renske Lamers. Zij hebben uit bijna 11.000 inzendingen finalisten geselecteerd, de overall winnaar gekozen en per categorie jurywinnaars bepaald.

Winnende foto’s gepubliceerd in National Geographic Magazine

De winnende foto’s worden gepubliceerd in het decembernummer van National Geographic Magazine. De winnaars krijgen een jaarabonnement op het maandblad. Ook zijn de foto’s te zien in Museon, bij de National Geographic-tentoonstelling Colors of the World.

Als hoofdprijs hebben de winnaars zondag een Reno 10x Zoom-smartphone van OPPO ontvangen. OPPO is sponsor van de National Geographic Fotowedstrijd 2019. Het smartphonemerk zet met onder andere de Reno 10x Zoom in op telefoons die foto’s van hoogwaardige kwaliteit maken.

Publiekswinnaar Mens, Jorgo Kokkinidis (Genk, BE)

Publiekswinnaar Landschap, Annika Koole (Amersfoort). 

Jurywinnaar Landschap, Gunther De Bruyne (Bonheiden, BE).

Publiekswinnaar Dier, Kim Paffen (Kerkrade).

Jurywinnaar Dier, Werner van Beusekom (Rosmalen).

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top