Nijmeegse beklimt hoogste berg van Afrika om geld in te zamelen voor kinderen in oorlog

In januari is het zover: dan gaat Marieke uit Nijmegen de uitdaging aan voor War Child. Zij beklimt de Kilimanjaro én in de lange weg naar de top haalt deze held zoveel mogelijk geld op om kinderen in oorlogsgebieden te helpen.

In zeven dagen trotseert Marieke vele ontberingen onderweg naar het dak van Afrika op 5.895 meter hoogte: mentaal en fysiek een flinke beproeving. Zij stapt in de voetsporen van de ruim 400 helden die haar tijdens de vorige edities voorgingen.

Dit jaar is Marieke erbij: “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” Mooier dan Nelson Mandela kan ik het niet verwoorden. Helaas zien meer dan 32 miljoen kinderen uit conflictgebieden wereldwijd nooit een schoolgebouw van binnen. Daarom beklim ik de Kilimanjaro samen met War Child en Mountain Network. Het gezamenlijke doel is zo veel mogelijk geld ophalen voor kinderen in oorlogsgebieden. Donaties gaan rechtstreeks naar onderwijs-gerelateerde programma’s zoals Can’t Wait to Learn. Omdat alle kinderen recht hebben op onderwijs.”

In totaal gaan zeventig deelnemers de uitdaging aan in de 2020 editie van de War Child Kili-Challenge. Samen heeft War Child als doel maar liefst 65 schoolklassen te voorzien van psychosociale steun, bescherming en onderwijs. Hiermee krijgen deze kinderen weer de touwtjes in handen en kunnen ze een toekomst opbouwen.

Challenge accepted

De voorbereidingen, zoals het trainen en het inzamelen van geld, zijn al in volle gang. Voordat je aan de klim mee mag doen, wordt elke deelnemer uitgedaagd om op een creatieve en persoonlijke manier minimaal 2.400 euro op te halen aan sponsorgeld. Deelname aan de Kili-Challenge vraagt om een goede voorbereiding. De deelnemers krijgen van War Child ondersteuning bij zowel het werven van sponsorgeld als het trainen voor de pittige klim. Vorige maand zijn de deelnemers naar een voorbereidingsweekend geweest in de Ardennen en ontvangen zij een trainings- en voedingsplan die hen klaarstoomt voor de tocht die hun te wachten staat. De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.

Steunen kan nog steeds

Wil jij Marieke sponsoren? Haar persoonlijke actiepagina vind je via kilichallenge.voorwarchild.nl. Meedoen met de volgende editie kan natuurlijk ook. Hebben de deelnemers je enthousiast gemaakt en geïnspireerd? Meer informatie over het deelnemen aan de Kili-Challenge vind je op www.warchild.nl.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top