Op de motor naar het buitenland? Welnee, lekker toeren in eigen land!

De zomer is het seizoen om erop uit te trekken met je motor. Lekkere temperaturen, droog weer, bochtjes rijden, wie doet je wat. Speciaal naar het buitenland afreizen hoeft niet, want Nederland heeft vele mooie routes om te motorrijden. Door bossen, heuvels, of naar de kust, er valt genoeg te kiezen, wat zijn nou de mooiste routes? Bestig lastig om te bepalen, daarom hebben wij voor jou een poging gedaan.

1001 bochten

In Twente kan je met je motor de 1001 bochten route rijden. Deze route is 180 kilometer lang en zorgt voor urenlang vermaak. De start is in Hengelo. Vervolgens rij je bochtjes door het Twentse landschap. Neem een pauze in Ootmarsum en eindig waar je begon, in Hengelo.

Toeren op de Veluwe

De Veluwe is het grootste natuurgebied in ons land. In de omgeving van Apeldoorn vind je meer dan duizend km2 duinen, bossen en heide. In het hart van het gebied ligt Nationaal Park De Hooge Veluwe. Het is een gebied met leuke dorpjes en bochtige wegen. Het is er lekker rustig. Je kan er een route maken van zo’n 210 kilometer.

Rondje Zuid-Limburg

Doe je een rondje Zuid-Limburg dan ben je al snel een hele dag bezig. Zuid-Limburg is het gebied in Nederland wat het meest heuvelachtig is. Naast allerlei bochten zijn er pittoreske dorpjes waar je een pauze kan nemen. Vanuit Valkenburg kan je kiezen voor een route van 100 kilometer. De route leidt je langs  boerderijen, kleine dorpskernen, het ene gebouw is nog prachtiger dan het andere. Een rondje Limburg is zeker de moeite waard.

De Amstel Botshol en Venen

Tijdens de zomer is deze route het mooist, dat komt door het water en de terrasjes. Het platteland, de polders, de Amstel, de kronkelende dijkjes en de Veenplassen bij Vinkeveen zorgen ervoor dat dit een route is die zeker de moeite waard is. Het is een tochtje voor tussendoor, want hij is ongeveer 72 kilometer. Leuk om ’s avonds te doen als het langer licht is.

De Elfstedentochtroute

De naam verklapt het meteen: doe je de Elfstedentocht route dan rij je met je motor langs dezelfde elf steden waar de schaats doorheen schaatsen tijdens de Elfstedentocht. Het is toch geweldig om deze tocht te doen op de motor? De route is zo’n 257 kilometer en dat is best lang. Je bent sowieso zeven uren onderweg. Hou daar rekening mee.

Vergeet Zeeland niet

Wat voor soort motorrijder je ook bent, in Zeeland kan je alle kanten op. Bezoek de schiereilanden van Zeeland, ga naar Vlissingen en Middelburg en geniet uiteraard van het strand en de wind. Verken Domburg, Veere en de Deltawerken. Welke route je ook kiest je geniet bijna overal van een uitzicht tot de horizon, dat komt door de overzichtelijke vlaktes. De routes zijn ongeveer 200 kilometer lang. Vergeet niet om na afloop van de tocht te genieten van een bord vis.

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top