close
  • donderdag 2 juli
Zorg en Zekerheid

Terugblik Sandra op Stoptober

Terugblik Sandra op Stoptober

Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. Sandra Kernkamp, 52 jaar, rookt al bijna 30 jaar en ging de uitdaging aan om een maand niet te roken. Elke week volgde een update op onze site van haar strijd om te stoppen met roken. Vandaag een terugblik.

“Stoptober, het is me wat, het is me uiteindelijk niet gelukt om te stoppen met roken, maar ik heb zojuist een spray van nicorette gehaald. Ik hoop echt dat het me op deze manier wel gaat lukken. Door stoptober rook ik nu wel een stuk minder. Ook merk ik dat ik het opsteken van een sigaret steeds langer uitstel. Ik ben me dus veel meer bewuster van het roken dan voorheen.

Doel is uiteraard nog steeds om helemaal te stoppen. Ik denk ook wel dat het me uiteindelijk gaat lukken, maar dan wel met behulp van een hulpmiddel. Stoptober is wat dat betreft toch niet voor niets geweest, want het heeft zeker wat in gang gezet. Voor andere mensen bij wie het net zo moeizaam gaat kan ik alleen maar zeggen dat iedere sigaret minder winst is. Zo kom je er uiteindelijk ook wel!”

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook