close
  • maandag 6 december
Pensioen

The Voice Senior: eerder met pensioen voor een nieuwe carrière

The Voice Senior: eerder met pensioen voor een nieuwe carrière

Zo verwoordde de 67-jarige Guido zijn ambitie om zijn pensioenleeftijd te vervroegen en alsnog zanger te worden. Met coach Marco Borsato gaat deze deelnemer door naar de volgende ronde. Een grote stap naar een mogelijk nieuwe carrière. 

Slechts vier weken kunnen we ons oordeel vellen over de zangkwaliteiten van zestig plussers die het erop wagen voor een groot publiek een blind-audition te doen. Een stage-manager, buschauffeur of net gepensioneerde. Mensen die niet thuis blijven zitten, maar hun talent een kans geven. Ongeacht hun al wat hogere leeftijd. 

Veel mensen waren sceptisch

Veel mensen waren op voorhand sceptisch over The Voice Senior. Natuurlijk, er worden grappen over de leeftijd gemaakt en gehoortesten aangeboden. Maar de zangkwaliteiten van de kandidaten zijn The Voice-waardig.

Gouden greep

Is dat opvallend? Nee, natuurlijk niet. Zangtalent is er uiteraard ook in de groep zestig plussers, maar in de ‘gewone’ Voice waren ze zelden te horen. De Voice Senior lijkt daarom een gouden greep. Nu eens niet nummers van Ed Sheeran en Adèle, maar van Ramses Shaffy, James Brown en dé voice: Frank Sinatra. Dat is misschien even wennen, maar zal een groot publiek aanspreken. 

Neil Diamond

Coaches Gordon en Gerard zien veel heil in een feestend zangduo uit Zwolle, Ilse de Lange blijft de kandidaten met ‘u’ aanspreken, Angela Groothuizen en Marco Borsato kijken veelal met een aandoenlijke blik de kandidaten aan. Bij de vertolker van September Morn van Neil Diamond waren alle coaches ‘om’. 

Oma Nobel

Presentator Martijn Krabbé liep vooral weg met een Jordanese weduwnaar en liefhebber van Willy Alberti. Niemand draaide, maar de kroeg waar hij iedere donderdagavond zingt zal komende week vast vol staan. En ‘Amy Winehouse’ oma Nobel… daar zullen we nog veel van horen. 

Oproep

Wordt vervolgd. De volgende keer met een 93-jarige deelnemer, zagen we al aangekondigd. Evenals een oproep voor nieuwe kandidaten. Reken alvast maar op ook een volgend seizoen. 

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook