close
  • woensdag 12 augustus
Mobiliteit

Waarom fietsen goed is voor je relatie

Waarom fietsen goed is voor je relatie

Fietsfabrikant New Looxs  ontdekte dat fietsers die samen op pad gaan van een aantal ‘romantische’ voordelen genieten. Wie samen met zijn partner een lichamelijke activiteit onderneemt, blijkt volgens de fabrikant meer tevreden te zijn over zijn relatie. Drie redenen waarom:

1.    Het versterkt je emotionele band

Wanneer je samen fietst, zorg je onbewust voor ‘non-verbale matching’. Het versterkt daarmee de emotionele band, want jullie houding en gedrag worden zo op een natuurlijke manier op elkaar aangepast. Zonder dat je het doorhebt, houd je meer rekening met elkaar en zorg je voor de ander, zonder je eigen belangen uit het oog te verliezen.

2.    Het geeft je een gelukkig gevoel over je relatie

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat samen met je partner een lichamelijke activiteit ondernemen, zorgt dat mensen zich meer tevreden voelen over hun relatie. Dit komt omdat je samen een doel stelt en er samen aan werkt om dit te behalen. Al is het maar een fietstocht naar een park, je deelt wel de blijheid en tevredenheid als je je doel hebt behaald en hier samen van geniet.

3.    Het maakt je weer verliefd

Wanneer je verliefd bent reageert je lichaam (zoals je hartslag) hetzelfde als wanneer je sport. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen deze veranderingen in het lichaam onbewust als romantische gevoelens kunnen ervaren wanneer zij samen fietsen of sporten. Doordat je een positief geval ervaart projecteer je dit ook op je partner, en andersom natuurlijk.

Fietsen met je partner betekent dus een win-winsituatie. Het is goed voor de conditie én voor de romantiek! Genoeg redenen om lekker te gaan fietsen de komende maanden. En Valentijn is het moment bij uitstek om je partner hiervan te overtuigen.

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook